Startplaats

Vertrekken kan elke ochtend tussen 9.00 en 11.30 vanaf het terrein van GSC/ODS, Nieuwe Noordpolderweg 50 te Dordrecht (2 km van het historische centrum). Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit de afstanden: 30, 50 of 80 kilometer.

Voor alle manieren waarop je bij de start kunt komen is een speciale pagina gemaakt. Klik daarvoor hier.

Hoe te fietsen

Routes kunnen op verschillende manieren worden gevolgd:

 • Via pijlen langs de route, elke dag krijgt zijn eigen kleur.
  • dinsdag geel
  • woensdag groen
  • donderdag rood
  • vrijdag blauw
 • Voorafgaand aan het evenement worden de routebeschrijvingen en de GPS-tracks (links) voor verschillende systemen verzonden naar de inschrijvers.
 • Via de kaartjes die in de informatiegids zijn opgenomen.

 

28 mei

Stoomroutes

Het weekend voorafgaand aan onze week vindt Dordt in Stoom plaats. Een tweejaarlijks evenement, en het grootste stoomevenement in Europa. De routes zullen gaan langs de plaatsen waar we nog een stukje van het evenement kunnen opsnuiven. Maar vooral inspireerde het thema ons om aandacht te besteden aan de oude stoomtramroutes¬† – tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw reed er een stoomtram vanuit Rotterdam naar de Zuid-Hollandse eilanden en Dordrecht’.

Zicht op de aanlegsteiger Merwekade Dordrecht

29 mei

Kasteel- en buitenplaatsroutes

Op deze dag is er speciale aandacht voor de kastelen en buitenplaatsen. Wij zullen nemen daarom kastelen in de regio in de routes op. We fietsen dus zeker langs het oudste kasteel van Dordrecht (of wat er nog van over is) verder gaan we deze dag door de rand van het Groene Hart en langs het romantische riviertje De Giessen.

30 mei

Tour de Femmes

Op 13 augustus 2024 zal de Tour de France Femmes avec Zwift in Dordrecht starten. Dat heeft ons uitgedaagd om voor de deelnemers vandaag veel van de route te verkennen die in augustus wordt afgelegd. Dat belooft dus weer routes door de Alblasserwaard en het werelderfgoed van Kinderdijk. In tegenstelling tot de dames van de Tour de France zijn de routes wel ‘rechstom’ ontwikkeld. Dat is immers veel veiliger.

31 mei

Rond in Dordt

Vanwege onze tiende fietsvierdaagse zullen wij deze speciale dag gebruiken om veel van Dordrecht te laten zien. Dus Rond in Dordt.

En dit is ook nog de eerste dag van het Weekend van de Natuur. Genoeg reden om speciale groene en mooie plekken van Dordrecht te laten zien.

Op deze dag zijn er naas de traditonele pleisterplaatsen nog veel andere ‘groene’ locaties te bezoeken. Alles om te laten zien hoeveel er gebeurd op ons eiland.

.Stadsplattegrond Dordrecht 1640

Stadsplattegrond Dordrecht 1640

1 juni

Zaterdag is er in Dordrecht op t’ Hof vanwege de Wereldfietsdag speciaal een fietsfestival dat door ons wordt georganiseerd.

 

Deel deze pagina