Startplaats

Alle tochten beginnen bij het Riwal Hoogwerkers Stadion, Krommedijk 210 in Dordrecht (2 km van het historische centrum). Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit de afstanden: 30, 50 of 80 kilometer..

Voor alle manieren waarop je bij de start kunt komen is een speciale pagina gemaakt. Kik daarvoor hier.

Hoe te fietsen

Routes kunnen op verschillende manieren worden gevolgd:

  • Met een routebeschrijving op papier die u krijgt toegezonden.
  • Via borden langs de route, elke dag krijgt zijn eigen kleur pijl.
  • Via de kaartjes die in de informatiegids zijn opgenomen.
  • Tijdens het evenement zijn de routebeschrijvingen en de GPS-tracks te dowloaden via de website,

De voorinschrijvers ontvangen het weekend voorafgaand aan het evenement de download-gegevens van de routes en de GPS-tracks

Dinsdag 2 juni

800 jaar stadsrechten was de reden om deze route uit te zetten. Vandaag gaan de 50 en 80-km fietsers naar Gorinchem om ook die jongere stad te kunnen zien. De 30 km-fietsers zullen vooral de Dordtse poorten in het vizier krijgen. Ondertussen kunnen zij van de mooie uitzichten in de Biesbosch genieten.

 

Zicht vanaf poort Groothoofd

Zicht vanaf Groothoofdspoort Dordrecht

Woensdag 3 juni

World Bicycle Day. Sinds 2018 is 3 juni elk jaar de wereld fietsdag voor de Verenigde Naties. Voor ons een reden om juist op deze dag ontmoetingsplaatsen te vinden die op een leuke manier met fietsen zijn verbonden. De routes gaan deze dag door de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard. De gebieden die volgens ons gemaakt zijn om gezellig doorheen te fietsen. En omdat we dit jaar weer gesteund worden door de Waterbus kunnen de 50- en 80-km-fietsers het eerste deel met de Waterbus mee. Dit zorgt ervoor dat de reikwijdte van de routes nog groter is geworden.

 

Etalage van een fietsenmaker

Oude etalage van een fietsenmaker in Dordrecht

.

Donderdag 4 juni

Deze dag gaan we langs punten die in verband kunnen worden gebracht met 75 jaar bevrijding. Ook hiervoor zijn ontmoetingspunten ingericht die zelfs voor Dordtenaren uniek en verrassend zijn.De routes gaan door de Dordtse Biesbosch, de Hoekse Waard en IJsselmonde.

Vrijdag 5 juni

Vandaag alweer de laatste dag hebben we de routes zo ontworpen dat je stoomschepen kunt zien varen. Immers omdat ze het komend weekend in Dordrecht bezoeken zullen ze in ieder geval onder stoom naar Dordrecht moeten varen. En dat zal vooral vrijdag zijn. Op vrijdagavond start immers het tweejaarlijkse grootste Europese stoomevenement ‘Dordt in Stoom‘.

Routes gaan door IJsselmonde en de Alblasserwaard.

Dordt in Stoom. De Wolwevershaven

 

Print Friendly, PDF & Email