Startplaats

Alle tochten beginnen bij het Riwal Hoogwerkers Stadion, Krommedijk 210 in Dordrecht (2 km van het historische centrum). Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit de afstanden: 30, 50 of 80 kilometer..

Voor alle manieren waarop je bij de start kunt komen is een speciale pagina gemaakt. Kik daarvoor hier.

Hoe te fietsen

Routes kunnen op verschillende manieren worden gevolgd:

  • Via pijlen langs de route, elke dag krijgt zijn eigen kleur.
  • Voorafgaand aan het evenement worden de routebeschrijvingen en de GPS-tracks (links) voor verschillende systemen verzonden naar de inschrijvers.
  • Via de kaartjes die in de informatiegids zijn opgenomen.

N.b. de routebeschrijvingen zullen niet meer beschikbaar worden gesteld bij de startlocatie. Er bleek in de praktijk n.l. bijna geen gebruik van te worden gemaakt.

Dinsdag 1 juni

801 jaar stadsrechten was de reden om deze route uit te zetten. Vandaag gaan de 50 en 80-km fietsers naar Gorinchem om ook die jongere stad te kunnen zien. De 30 km-fietsers zullen vooral de Dordtse poorten in het vizier krijgen. Ondertussen kunnen zij van de mooie uitzichten in de Biesbosch genieten.

 

Zicht vanaf poort Groothoofd

Zicht vanaf Groothoofdspoort Dordrecht

 

Donderdag 3 juni

World Bicycle Day. Sinds 2018 is 3 juni elk jaar de wereld fietsdag voor de Verenigde Naties. Voor ons een reden om juist op deze dag ontmoetingsplaatsen te vinden die op een leuke manier met fietsen zijn verbonden. De routes gaan deze dag door de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard. De gebieden die volgens ons gemaakt zijn om gezellig doorheen te fietsen. En omdat we dit jaar weer gesteund worden door de Waterbus kunnen de 50- en 80-km-fietsers het eerste deel met de Waterbus mee. Dit zorgt ervoor dat de reikwijdte van de routes nog groter is geworden.

 

Etalage van een fietsenmaker

Oude etalage van een fietsenmaker in Dordrecht

.

Woensdag 2 juni

Deze dag gaan we langs punten die in verband kunnen worden gebracht met de bevrijding in 1945. Ook hiervoor zijn ontmoetingspunten ingericht die zelfs voor Dordtenaren uniek en verrassend zijn. De routes gaan door de Dordtse Biesbosch, de Hoekse Waard en IJsselmonde.

Vrijdag 4 juni

In 2020 was deze route gekoppeld aan Dordt in Stoom. Voor 2021 wordt nog een nieuw thema gezocht. Waarschijnlijk wordt ze gekoppeld aan de herdenking van de Elsabethvloeden. Deze ramp van 600 jaar geleden heeft tot het ontstaan van de huidige Biesbosch geleid.

 

Deel deze pagina