St.-Rond Uit Dordrecht is in 2012 opgericht. Een enthousiaste groep vrijwilligers is toen gestart met een fietsvierdaagse. Op deze wijze wilden zij de leuke kanten van de Drechtsteden en verder in beeld brengen.

Rond Uit Dordrecht organiseert elk jaar in juni een fietsvierdaagse met routes die voeren naar alle windstreken. Naast de sportief-recreatieve aspecten van het fietsen heeft Rond Uit Dordrecht veel oog voor de culturele aspecten. Daarom zijn in elke route plaatsen opgenomen die een natuurhistorische of cultuurhistorische waarde hebben. Ook zijn enkele musea in de routes opgenomen. Rond Uit Dordrecht organiseert samen met partners tevens een cultureel avondprogramma.

Alle medewerkers van Rond Uit Dordrecht zijn vrijwilligers. Naast een kernteam van 14 mensen dat de routes uitstippelt, een informatieboekje maakt en alle facilitaire zaken organiseert, zijn ook vele vrijwilligers op de dagen zelf bezig om de organisatie in zo goed mogelijke banen te leiden.

Het bestuur bestaat uit de voorzitter, William Nederpelt, secretaris Toos Reenders en de penningmeester Jan van Efferen.

St Rond Uit Dordrecht is lid van de Nederlandse Tour Fiets Unie. Via die NTFU zijn ook verschillende verzekeringen afgesloten

St Rond Uit Dordrecht ontvangt geen subsidies.

Hieronder een artikel dat is verschenen over ons naar aanleiding van onze 10e fietsvierdaagse.

Statuten

Deel deze pagina